Play by Forum

Forum służy do prowadzenia rozgrywek PBF. Powstało w zamyśle grania w RPG tekstowe.

Nie jesteś zalogowany na forum.

#326 2017-03-26 15:57:33

Adword
Mistrz Odpisów
Liczba postów: 127
AndroidChrome 34.0.1847.114

Odp: [Archiwum] Prolog - the Last Bastion (tLB)

Aldwen
Ponownie atakuję stworzenie kulą energii.

#327 2017-03-27 11:32:40

Nie Czaha
Mistrz Gry
Liczba postów: 352
AndroidChrome 56.0.2924.87

Caryll:
- W jaki sposób zamierzasz mi pomóc? I co będziesz chciał w zamian? Nie znam cię z bezinteresowności. Zawsze po prostu brałeś co chcesz.

Sprawdzam czy mam jakąkolwiek kontrolę nad tą częścią świadomości próbując zmaterializować w ręku soczystą mandarynkę

I collect my story
Under the fragmented skies
Traveling through my wasteland
Praying for the rain to come

#328 2017-03-27 11:57:51

Czarny Smok
Chwilowo Władca Wszechświata
Liczba postów: 638
AndroidChrome 38.0.2125.102

Antoni z Kottoli
Tym razem Aldwen wytworzył kulę energii magicznej i trafił nią w kretoszczura, zabijając go.
Czasza
- Władam Magią Chaosu, jak myślisz jak mogę Ci pomóc? A chcę jedynie, żebyś mnie uwolnił.
Tymczasem w ręku Carylla zmaterializowała się mandarynka.
Mateusz
Przepis na św. chleb:
Ubić mąkę z wodą święconą w proporcji 9:1. Powstałą masę ubić, dodać kawałki utwardzonej na słońcu wątroby niewiernych (Ri'saad przypomniał sobie o wiórkach z chleba wchodzących w zęby), drewna brzozowego i ubitych dowolnych owoców dla smaku. Wszystko jeszcze ubić i włożyć do ogniska na noc.
Korespondencja:
Drogi kapłanie,
Już jestem w Erastonie, przyjdź do mnie.
Tsunade
Drogi kapłanie,
Kiedy znowu do mnie wpadniesz?
Tsunade
Drogi kapłanie,
Przyślesz mi przepis na swój św. chleb?
Tsunade
Drogi kapłanie,
I co z tym Zakonem. O co z tym chodzi i kiedy przyjadą? I co wtedy zrobisz?
Tsunade
Było jeszcze kilka listów, pytanie czy Khajiitowi chciało się je czytać.
Ri'saad dotarł do ratusza i od razu przyjął go Prefekt. Obok jego biórka stał wysoki rycerz w białej zbroi.
- O, poznaj Białego Rycerza.
Rycerz milczał.
- Jest moim kandydatem na turniej. A teraz powiedz, co się stało.
Ri'saad opowiedział, co się stało.
- To źle, pewnie niedługo tu przyjdą. A co do tego, kim jest bratanek kapłana - nie mogę Ci powiedzieć. Ja sobie poradzę, ale tobie bym radził uciekać - nie lubią zagranicznych.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
A Game Of Thrones - #1Stark #2Martell

#329 2017-03-27 12:13:59

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
Liczba postów: 477
AndroidChrome 44.0.2403.133

Ri'saad
"Obiecalem mu, że zrobię wszystko, co w mojej mocy, by ocalić jego bratanka, więc muszę wiedzieć, kim jest, czy jest to jakaś tajemnica czy nie. Miło mi poznać Biały Rycerzu. Może spotkamy się na arenie?" Ri'saad po uzyskaniu odpowiedzi od prefekta wyszedł czym prędzej z ratusza i udał się do zielarki Tsunande. Była jego jednym z niewielu tropów w poszukiwaniu bratanka. To, i chciał kupić zatrute strzałki do sztyletu. Po drodze przeczytał resztę korespondencji. Im więcej o niej wiedział, tym lepiej.

Bardzo głęboki cytat który pokazuje jakim to ja jestem filozofem i dużo wiem o życiu oraz ukazujący moje zdolności szukania informacji w google.

#330 2017-03-27 13:19:14

Nie Czaha
Mistrz Gry

Caryll:
Widząc że sztuczka z mandarynką zadziałała przenoszę nas (maga razem z klatką, zamkniętego) w bardziej bezpieczne miejsce. Wybieram dziedziniec klasztoru w Farith, miejsce w którym się wychowałem, bo wspomnienia z nim związane są bardzo wyraziste i łatwiej mi będzie to miejsce sobie wyobrazić.

Ostatnio edytowany przez Nie Czaha (2017-03-27 13:19:45)

I collect my story

#331 2017-03-27 17:38:33

Gods of Kobol
King of the Seven Kingdoms
Liczba postów: 196
Windows 8.1Chrome 56.0.2924.87

Elendil:
Idę do karczmy coś przekąsić a potem do prefekta upomnieć się o nagrodę za odbicie przesyłki.

Elendil from Hause Targaryen, the First of His Name, King of the Andals, the Rhoynar, and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms, and Protector of the Realm, Master of Board Games.

#332 2017-03-27 18:35:31

Adword
Mistrz Odpisów

Aldwen
Ruszam w dalszą drogę poszukując Samanthy.

#333 2017-03-27 18:35:48

Czarny Smok
WindowsChrome 51.0.2704.79

Paweł i Mateusz
Elendil zjadł w karczmie smaczny posiłek.
---
- Czego byś nie obiecał, nie mogę Ci powiedzieć kim jest jego bratanek. Wystarczy Ci wiedzieć tyle: chroń miasto, a i jego ochronisz.
Tymczasem Biały Rycerz milczał.
Ri'saad miał już wyjść od Prefekta, gdy przyszedł do niego Elendil. Włodarz miasta skierował ku jemu swe słowa.
- Zapoznaj się, ten miły pan stojący koło mnie w białej zbroi to Biały Rycerz, mój reprezentant na turniej. Poznajcie się.
Rycerz milczał.
- A co do nagrody, mogę Ci zaoferować trzy rzeczy do wyboru: albo małe połacie terenu uprawnego pod miastem, albo zbroję druidyczną z Aranarthu o właściwościach podobnych do normalnej, ale o wiele lżejszej i kolorze ułatwiającym kamuflaż. Trzecią możliwością jest drugi komplet strzał, taki jaki dostałeś na misję.
W czasie ich rozmowy, Ri'saad zdążył przeczytać kolejny list od zielarki.
Drogi kapłanie,
Ostatnio bardzo mi się nudzi. Myślałam, żeby wrócić do ojczyzny. Byłam w porcie i kupiłam sobie bilet, datowany na dzień przed turniejem. Nie żałuję, że mnie nie będzie - nie lubię takich widowisk. Muszę tylko załatwić parę spraw. Czy coś Ci jeszcze załatwić? I nie wiesz może, czy są w okolicy dostępne Anielskie Buty. U mnie w domu nie ma takich artefaktów jak tu i chciałabym sobie parę przywieść do domu. Odpisz szybko.
Tsunade

Michał
Caryll próbował przenieść ich w inne miejsce, niestety napotkał na poważny opór.
- Ty głupcze! Masz tu władzę, ale żeby przezwyciężyć kajdany tej choroby, musiałbyś mieć spore szczęście. To jak, uwolnisz mnie?
Antek
Po kilku godzinach błądzenia po podziemnych korytarzach, Aldwen dotarł do kolejnej obszernej jaskini. Wydawało się, że nic tam nie ma, jednak po chwili usłyszał jakiś szelest. Z ciemności wynurzyła się coś ala maska wenecka:

Ukryta wiadomość

46908_teatr.jpg

- Czegóż szukasz w krętych komnatach naszego pałacu?

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#334 2017-03-27 18:39:06

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
WindowsFirefox 52.0

"Hmm, czym są Anielskie Buty... Może Prefekt wie?" I oczywiście Ri'saad spytał się o to Prefekta.

Bardzo głęboki cytat który pokazuje jakim to ja jestem filozofem i dużo wiem o życiu oraz ukazujący moje zdolności szukania informacji w google.

#335 2017-03-27 21:55:33

Czarny Smok

Mateusz
- Anielskie Buty? To sandały z przyczepionymi, utkanymi z anielskiego pierza, skrzydłami. Pozwalają latać. Ale to tylko legenda miejska, aniołów przecież nie widziano od lat.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#336 2017-03-27 22:05:46

OhMyGodcat
Pani Puszczalska

"Yhy, ok, dzięki za info. Miło cię widzieć Eli. Ale na razie nie mam czasu na wspominanie dawnych lat, muszę spadać. Mam trop do zbadania. Jeżeli chcesz pobawić się w detektywa ze mną, to zapraszam." Po czym Ri'saad udał się do zielarki Tsunande, sam bądź z jego znajomym. Chciał poznać tą całą legendę, ale wolał nie ryzykować zostawania u Prefekta zbyt długo. Wolał dopytac się o to Tsunande. A po drodze dokończył czytać korespondencję.

Ostatnio edytowany przez OhMyGodcat (2017-03-27 22:13:11)

#337 2017-03-27 22:08:22

Luna
Gracz
Liczba postów: 93
Windows 7Chrome 56.0.2924.87

Samantha:
Uczę się od królików technik Wushu.
Wysyłam kilka królików na zwiady, aby zbadały, czy w najbliższej okolicy znajdują się jacyś ludzie.

#338 2017-03-28 11:51:21

Gods of Kobol
Windows 7Chrome 57.0.2987.110

Elendil:
"Rolnikiem nie jestem więc ziemi raczej nie potrzebuję. Co do strzał to mam pytanie - co robi ta, której miałem użyć tylko w ostateczności?"

Elendil from Hause Targaryen, the First of His Name, King of the Andals, the Rhoynar, and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms, and Protector of the Realm, Master of Board Games.

#339 2017-03-28 15:59:50

Adword
Mistrz Odpisów

Aldwen
"Kim, bądź czym jesteś?"

#340 2017-03-28 18:47:17

Nie Czaha
Mistrz Gry
WindowsChrome 56.0.2924.87

Caryll:
Materializuję sobie w ręku jeden ze swoich mieczy i podchodzę do klatki. Przykładam miecz do gardła maga (między prętami klatki, nie otwierając jej) i cedzę przez zęby:
- Powstrzymaj magmę albo cię wykończę

I collect my story

#341 2017-03-28 19:42:22

Czarny Smok

Mateusz
Ri'saad czekając na decyzję Elendila, przeczytał sobie kolejny list.
Drogi kapłanie,
Słyszałeś o zapowiadanym turnieju? Nie lubię takich uroczystości, ale nagroda dużo warta. Prefekt się postarał, nieprawdaż? Myślisz że kryje się za tym coś głębszego?
Tsunade

Paweł
- Dowiesz się, gdy jej użyjesz w ostateczności. - Prefekt uśmiechnął się.
Marysia
Do Samanthy odezwał się królikanclerz (po króliczemu):
- Mrrr... Tunele są rozległe i prowadzą w wiele miejsc. W najbliższym otoczeniu jest parę wsi i jakieś dwie godziny drogi tunelami stąd, armia z której Cię zabraliśmy.
Tymczasem próby nauczenia się wschodnich sztuk walk od królików nie wyszły jej najlepiej. O ile króliki słabo się same uczyły, to tym bardziej nie potrafiły przekazać wiedzy innym.
Antoni
- Jesteśmy liczni.
Michał
Miecz leciał przez przestrzeń niczym sąd, ciął rzeczywistość na pół. Pomiędzy dobro i zło. Prawych i Lewych. Żywych i Umarłych.
Rudy mag złapał miecz za ostrze w ręce. Następnie silnym pchnięciem odepchnął go i jego właściciela w tył. Gdy Caryll był odrzucany, zdołał jeszcze wyrwać mu z ręki klucz do klatki. Otworzył ją, po czym ta się zdematerializowała.
- Zawalczmy na równych warunkach.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#342 2017-03-28 19:45:32

Gods of Kobol
AndroidUnknown

Elendil:
"W takim razie wezme zbroje. Czy jest cos jeszcze co moglbym zrobic?"

#343 2017-03-28 20:41:23

Adword
Mistrz Odpisów

Aldwen
"Nie pytałem się ilu was jest, tylko kim jesteście."

#344 2017-03-28 23:19:03

Czarny Smok

Antek
- Jesteśmy liczni, a ja jestem jednym z nas. Jesteśmy cieniami, przemykającymi się w strachu przed słońcem. Jesteśmy koszmarami straszącymi w nocy. Jesteśmy wszystkim o czym od razu zapominasz i tym co pamiętasz. Jesteśmy pewną ideą. Jesteśmy światłem i ciemnością, wodą i ogniem, ziemią i powietrzem. Strażnikami nocy i krzyżowcami mroku. Pierwszymi i ostatnimi, spośród wszystkich. Jesteśmy wiedzą, władzą i porządkiem. Oto, czym jesteśmy.
Paweł
- Nie. Przynajmniej na razie. Ale na turniej przyda się każda pomoc.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#345 2017-03-29 07:45:47

Gods of Kobol
Windows 7Chrome 56.0.2924.87

Elendil:
"W takim razie już pójdę." Chwilę później zobaczył swojego znajomego kotokształtnego: "O, znowu się spotykamy. Więc udało ci się uciec od tamtego gangu."

#346 2017-03-29 08:05:18

OhMyGodcat
Pani Puszczalska

Ri'saad spojrzał się z lekkim zdziwieniem na Eliego. "O, znowu się spotykamy?" Dopiero teraz go zauważył? Przecież od paru minut byli w tym samym pokoju! Ale puścił to w niepamięć i odpowiedział "Tak. Było całkiem zabawnie. To idziesz ze mną czy masz własne sprawy?"

Ostatnio edytowany przez OhMyGodcat (2017-03-29 08:07:21)

#347 2017-03-29 08:13:04

Nie Czaha
Mistrz Gry

Caryll:
Dematerializuję miecz w ręku maga i powoduję żeby w miejscu w którym stoi pojawiła się skała. Najlepiej tak, żeby go przygnieść

I collect my story

#348 2017-03-29 16:08:03

Gods of Kobol

Elendil:
"Mogę pójść. Nie mam nic do roboty do wieczora"

#349 2017-03-29 17:22:17

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
WindowsFirefox 52.0

"No, to fajnie. Żebyś ty widział, co fajnego się działo gdy ty hulałeś po Dartmoor!" Po czym Ri'saad opowiedział o swoich przygodach (oczywiście w drodze), z pominięciem faktu, że to on zamordował przeora katedry w tej wsi, oraz spotkań z Powrotem Sokoła. Nigdy nie wiadomo, czy jego znajomy nie ma poglądów prozakonnych. "A ty? Jak się tam bawiłeś?"

#350 2017-03-29 18:58:54

Gods of Kobol

Elendil:
"W sumie to nic ciekawego. Złodziej przeżył ale mam nad nim pewną władzę. Miał mi pomagać ale zgubił się po drodze. Porwały go jakieś króliki. Do tego udało mi się załatwić niedźwiedzia z rogiem na zlecenie tamtejszych elfów."

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
Trening Umiejętności Społecznych Kraków | Adwokat Bielsko Biała | przyjdź zobacz witaj w naszym sklepie Serwis laptopów warszawa tyylko u nas frytki z makaronem i tak dalej | sialala i co do tego ciężko powiedzieć ale powinno być zajebiście. Sprawdź Serwis komputerowy ursus obolałe kończyny twoejgo 5667 | kurs projektowania wnętrz