Play by Forum

Forum służy do prowadzenia rozgrywek PBF. Powstało w zamyśle grania w RPG tekstowe.

Nie jesteś zalogowany na forum.

#376 2017-04-01 14:23:33

Luna
Gracz
Liczba postów: 93
Windows 7Chrome 56.0.2924.87

Odp: [Archiwum] Prolog - the Last Bastion (tLB)

Samantha:
Pytam elfa, który trafił do sali królików, kim jest i czego chce

#377 2017-04-01 19:57:14

Czarny Smok
Chwilowo Władca Wszechświata
Liczba postów: 638
WindowsChrome 51.0.2704.79

Mateusz
Pirat postanowił dać szansę odpowiedzi arystokracie.
- Jaka zniewaga? Czego ty ode mnie chcesz? I o jakim interdykcie gadasz? Ogarnij się i daj mi spokój! Myślisz że mam cały dzień słuchać twoich bredni. Co to to nie.
Arystokrata wyjął miecz z kieszeni i ruszył na Ri'saada.
Paweł
Drzwi okazały się na tyle przepuszczalną formą, by dało się przez nie podsłuchiwać rozmowy. Usłyszał dwa głosy - odpowiednio męski i damski.
- Nie, nie dam Ci więcej alkoholu. Jesteś już kurna pijana. Zaprowadzić się do domu?
- Nieee.... Proooszęę, daaaj miii jeeeszczeee tegooo winaaa.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
A Game Of Thrones - #1Stark #2Martell

#378 2017-04-01 20:02:52

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
Liczba postów: 477
WindowsFirefox 52.0

"Na Martysa, ogarnij się! Nie wiem co usłyszałeś, ale przestań machać mieczem na prawo i lewo!" Ri'saad poprosił pirata o pomoc, postarał się uniknąć miecza, a następnie uderzyć arystokratę rękojeścią sztyletu w głowę arystokraty (nie ostrzem, nie planuję go zabić).

Ostatnio edytowany przez OhMyGodcat (2017-04-01 20:06:05)

Bardzo głęboki cytat który pokazuje jakim to ja jestem filozofem i dużo wiem o życiu oraz ukazujący moje zdolności szukania informacji w google.

#379 2017-04-01 21:17:11

Nie Czaha
Mistrz Gry
Liczba postów: 352
WindowsChrome 56.0.2924.87

Caryll:
- "Kurwa, zupełnie jakby jakiś Wszechbóg się na mnie uwziął. Nie powinienem był deklarować się jako ateista" - pomyślałem.
- Taki z ciebie zabawny człowiek?!

Ustawiam się tak, żeby między mną a kulami była jakaś osłona (najlepiej Avaraghenothorv z Vartharu). Jeśli nie da rady, to tak, żeby kule zderzyły się zanim będą blisko mnie i wybuchły przedwcześnie (najlepiej na twarz Avaraghenothorva z Vartharu).

I collect my story
Under the fragmented skies
Traveling through my wasteland
Praying for the rain to come

#380 2017-04-01 22:11:10

Adword
Mistrz Odpisów
Liczba postów: 127
AndroidChrome 34.0.1847.114

Aldwen
"Jestem Aldwen i zostałem wysłany przez księcia Hasimira, aby cię odaleźć"

#381 2017-04-02 15:03:23

Luna
Gracz

Samantha:
- Trochę się spóźniłeś, ale w porządku. Rządzenie królikami już mnie nudzi. Każę im odprowadzić nas do Erastonu.

#382 2017-04-02 19:09:47

Adword
Mistrz Odpisów

Aldwen
"A moglibyśmy przy okazji zajrzeć do księcia? A tak przy okazji, kto to jest? I czy wiesz czemu ma taką silną aurę zniszczenia?"

Ostatnio edytowany przez Adword (2017-04-02 19:11:15)

#383 2017-04-02 19:15:22

Czarny Smok

Mateusz
Pirat odpowiedział:
- Pierdol się, radź se sam.
I sobie poszedł.
Staruszek zamachnął się na niego mieczem...
tam dam dam...
... i padł na ziemię. Chrząknął tylko:
- Ugh... To chyba kolejny zawał.
I znieruchomiał.
Z kieszeni wypadła mu jakaś kartka.
Michał
Caryll i tym razem nie był zdolny minąć kul, które obie trafiły go z dwóch stron i trochę przypaliły boczki. Rudy Mag uśmiechnął się. Skierował tym razem trzy kule w stronę Carylla.
Jednak gdzieś w połowie drogi nagle zmaterializowała się pewna postać i lekkim ruchem ręki zatrzymała te kule i je zdematerializowała.
Caryll nie mógł rozpoznać jej wyglądu, biła od niej ogromna aura tajemnicy i mroku. Rzucała cień na wszystko wokół, nawet lawa przestała świecić. Carylla przebiegł dreszcz - nagle zrobiło się dużo chłodniej.
- Jam Ci jest Wszechbóg.
Wyciągnął rękę w stronę rudego maga i odmówił szybką inkantację. Pojawiła się klatka, która go uwięziła. Caryll znowu trzymał w ręku klucz do niej.
- He he, żartuję. Jestem jednym z Władców Marionetek. Wyczułem że w którymś z okolicznych umysłów toczy się walka i przybyłem ją przerwać. Interweniowałbym wcześniej, ale fajnie było popatrzeć jak dostajesz w ciry. Dobra, jakby co, to Cię odsyłam do normalnego świata. Jakbyś kiedyś chciał się ze mną skontaktować, to zjedz to.
Wcisnął mu w rękę tabletkę. Następnie pchnął go mocno do lawy.
Antek, Marysia i Michał
Królikanclerz przemówił:
- Mrrrrrr.... Piii... Szszsz... Mrrr... Chrrrr... Zrrrr.... Marchewka..... Wrrr.... Mrrr.... *
Właśnie wtedy obudził się Caryll. Był na tyle nieprzytomny, że nie wiedział co się stało, ale gorączka mu przeszła. W ręku trzymał fioletową pigułkę.
Korona i berło rozpadło się na kilka puchatych zwierzątek. Króliki wzięły Karla, Carylla, Samanthę i Aldwena na ręce, a kilka zasłoniły sobą  ich oczy.
Droga była długa i wszyscy zasnęli.
Po kilku godzinach podróży zostali rozdzieleni. Każdy z nich został przetransportowany innym tunelem. Głównie dlatego, że były za wąskie by prowadzić nimi na raz kilka osób.
* - Dobrze, Pani. Zaprowadzimy Cię i Twych kolegów do Erastonu, a ja zajmę się pod Twoją nieobecność naszym królestwie i uczynię je wielkim i potężnym. (tłumaczenie z kroliczego)
Marysia
Samantha obudziła się z powodu mocnego uderzenia w głowę. Gdy otworzyła oczy, zobaczyła że jej głowa wystaje spośród desek. Reszta ciała była pod ziemią.
Nad nią stała dwójka ludzi - bogato ubrany człowiek, ktoś ala mieszczanin. Drugą osobą była pijana elfka w zielonych szatach.
Pokój był pusty - była to stara rudera. Jedynie pod ścianą stał szereg pełnych wina butelek.
---
Paweł
Elendil usłyszał z wnętrza głośny huk.
Antek
Aldwen obudził się na bardzo wygodnym i ciepłym piasku, w pewnym namiocie. Gdy otworzył oczy, zobaczył ksiecia Hasimira.
- Może opowiem Ci wszystko od początku. Długo na Ciebie czekaliśmy i ludzie na mnie wymusili, żeby Cię zostawić. Ja chciałem czekać, ale faktycznie się nam spieszy na turniej. No i szliśmy i nagle znaleźliśmy Cię nieprzytomnego, zakopanego pod ziemią. A więc odkopaliśmy i opatrzyliśmy. Wszystko z Tobą w porządku. Jesteśmy obecnie dzień od Erastonu. A teraz mów - co się z Tobą działo?
Czacha
Caryll obudził się na drewnianym stropie pod sufitem jakiegoś budynku. Usłyszał z dołu gwar jakichś rozmów. Usłyszał tyle:
-  ...ja tym czasem zabieram się do roboty! Pora ukrócić żywota paru nędznym zakonnikom, jebał ich pies.
- W porządku.
I skrzypnięcie. Strop pękł i Caryll spadł na jednego z rozmówców.
Janek
- Poszukaj tych Zakonników w karczmie "Pod Załatanym Krucyfiksem". Obok są chyba pokoje mieszkalne dla pracowników katedry św. Martysa i pewnie tam się zatrzymali.
Nie wiadomo jak, nagle spadł na Hogatha spod sufitu jakiś człowiek.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#384 2017-04-02 19:25:01

Nie Czaha
Mistrz Gry

Caryll:
Dzień dobry. Gdzie jestem?

I collect my story

#385 2017-04-02 19:41:26

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
WindowsFirefox 52.0

"Well, that takes care of that"." Wziął kartkę i ją przeczytał. A potem krzyknął "Pomocy! Ten człowiek ma chyba zawał!"

Ostatnio edytowany przez OhMyGodcat (2017-04-02 19:42:20)

Bardzo głęboki cytat który pokazuje jakim to ja jestem filozofem i dużo wiem o życiu oraz ukazujący moje zdolności szukania informacji w google.

#386 2017-04-02 19:48:35

Gods of Kobol
King of the Seven Kingdoms
Liczba postów: 196
Windows 8.1Chrome 57.0.2987.133

Elendil:
Wyjmuję sztylet i staram się kopnięciem wyważyć drzwi. Jeżeli mi się nie uda to szukam innych potencjalnych dróg wejścia.

Elendil from Hause Targaryen, the First of His Name, King of the Andals, the Rhoynar, and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms, and Protector of the Realm, Master of Board Games.

#387 2017-04-02 20:19:47

Czarny Smok

Michał
Drugi rozmówca odezwał się:
- Witaj w Kanexie - sklepie magicznym w Erastonie. Chciałbyś coś może kupić? Tylko zejdź z tego kolegi.
Mateusz
Kartka okazała się potwierdzeniem kupna dwustu ładunków wybuchowych z Ost-Guruth.
Staruszek szybko wstał i złapał Ri'saada za ogon.
- He he, żartowałem. I nieźle udawałem tego głuchego starucha, nie? Dobra, już Ci mówię. Ta zielarka pewnie znowu poszła chlać. Ciągle chleje.
Paweł
Drzwi wydawały się stare, ale Elendilowi nie udało się ich wyłamać. Nie miał tyle krzepy.
Po chwili poszukiwań ew. wejścia, zauważył, że drzwi można zwyczajnie otworzyć. Wszedł przez nie.
W środku była Tsunade i jakiś kupiec. I rząd butelek wina. I głowa innej elfki wystająca z podłogi. Kupiec rzekł:
- Kim wy jesteście i czego tu do cholery szukacie?

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#388 2017-04-02 20:29:01

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
WindowsFirefox 52.0

"Muszę przyznać, nieźle mnie nabrałeś. Ale teraz - kim naprawdę jesteś? I dokąd mogła pójść chlać? I czy możesz puścić mój ogon? Nie lubię jak ktoś go trzyma."

Ostatnio edytowany przez OhMyGodcat (2017-04-02 20:33:23)

#389 2017-04-02 22:48:07

Luna
Gracz

Samantha:
Próbuję wygrzebać się z ziemi.
- Hej, może ktoś by mi pomógł?!

#390 2017-04-03 06:32:53

Adword
Mistrz Odpisów

Aldwen
"Twoja medyczka jest w Eraston. A to co się przydarzyło to długa historia"

#391 2017-04-03 11:46:28

Czarny Smok

Antek
- Możesz mi opowiedzieć, mamy czas.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#392 2017-04-03 12:56:13

Adword
Mistrz Odpisów

Aldwen
Opowiadam historię księciu Hasimirowi, pomijając licznych i aurę zniszczenia Caryla

#393 2017-04-03 14:04:02

Nie Czaha
Mistrz Gry

Caryll:
Jak gdyby nic schodzę z kolegi i mówię:
- Kanex? To świetne się składa. Mam do pana pewną sprawę.
Wyciągam amulet odebrany Karlowi z Rzepkowa.
- Znalazłem ten artefakt i jestem zainteresowany jego pochodzeniem i działaniem.

I collect my story

#394 2017-04-03 17:04:38

Czarny Smok

Mateusz
Starzec puścił ogon Khajiita.
- Jestem Bill O'traszka, choć ludzie wołają na mnie także Tajemniczy Kupiec. Z zawodu jestem kupcem. A Pani Tsunade zapewne poszła do starej rudery Wiaczesława Bita, który trzyma ogromne zapasy wina o tam, za rogiem. - kupiec wskazał w którą stronę się to znajduje. - Więcej chyba Ci nie powiem, także chyba już sobie pójdę. - I poszedł sobie.
Marysia
Kupiec wyjął z kieszeni mały, poręczny toporek i stanął nad Samanthą. Zamachnął się i uderzył w stronę jej głowy. Trafił tuż obok, w drewnianą podłogę. Zrobił otwór na tyle duży, żeby elfka mogła sobie spokojnie wyjść.
- Dobra, kim jesteś i co tu robisz? Dlaczego nagle wyrosłaś z mojej podłogi.
Antoni z Kottoli
- Hmm... Powiedzmy że trochę się pogubiłeś, ale Cię rozumiem. I tak nieźle, że tak szybko znalazłeś tą drogę. Tą elfkę jeszcze znajdziemy.
Z zewnętrza namiotu dobiegły odgłosy walki.
- O! Chyba moi ludzie walczą o drugą przepustkę do walki w Turnieju Tysiąclecia w Erastonie. Urządzili sobie taki swój mały turniej o nią. I chyba brakuje im jeszcze jednej osoby, może byś się skusił? Chyba jesteś już zdrowy...
Czasza
Właściciel sklepu - jak chwilę później wyjawił, nazywał się Ottokar Kanex - obejrzał amulet.
- Hmm... Faktycznie, mieliśmy to kiedyś w naszym sklepie. Kupił to pewien czarownik, który wybierał się do Orthondu. Z tego co pamiętam, zwiększa to umiejętności Magii Chaosu? Nie pamiętam już, jak to dokładnie działa. Jeśli mnie pamięć nie myli, jest to artefakt wiązany - to znaczy że działa jedynie w rękach właściciela. A można go odebrać pokonując go. I jeśli właściciel naciśnie na ten rubin w środku, powinien uwolnić pełnię swoich możliwości. Więcej nie wiem. Kupiłem go bardzo tanio od jakiegoś tajemniczego faceta, w czarnych szatach z czerwonymi symbolami. I za cholerę nie wiem, kim on był. Popytaj kogoś dobrze znającego się na Magii Chaosu, może on coś więcej wyczuje.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#395 2017-04-03 17:11:05

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
WindowsFirefox 52.0

"Okej. Świetnie. Więc jednak to nie była taka wielka strata czasu. Już spokojnie ogonku, nic ci nie grozi. No już" Mówiąc to, Ri'saad wyruszył do starej rudery Wiaczesława Bita, trzymając się za ogon i głaszcząc złapane miejsce.

#396 2017-04-03 17:15:10

Nie Czaha
Mistrz Gry

Caryll:
- Znasz może kogoś parającego się Magią Chaosu? I kim jest ten pan, na którego spadłem?

I collect my story

#397 2017-04-03 17:35:16

Gods of Kobol
King of the Seven Kingdoms
Liczba postów: 196
Windows 8.1Chrome 57.0.2987.133

Elendil:
"Co tu się właściwie dzieje? Co tu robi ta nieprzytomna elfka? I co ty tutaj robisz? Magowie wynaleźli jakąś nową, diabelską maszynę do transportu?"

Elendil from Hause Targaryen, the First of His Name, King of the Andals, the Rhoynar, and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms, and Protector of the Realm, Master of Board Games.

#398 2017-04-03 21:16:27

WojtazZzZ
Gracz
Liczba postów: 48
WindowsOpera 43.0.2442.1144

Janek:

Tropię złodziei. Jeśli uda mi się ich znaleźć robię sobie z nich smaczny, krwisty posiłek i próbuje im ukraść artefakty rzecz jasna

#399 2017-04-03 21:32:26

Luna
Gracz

Samantha:
- Jestem bezbronną niewiastą i zostałam porwana przez króliki bojowe, one mnie tu przyniosły. Nie będę sprawiać kłopotu, już sobie stąd idę.

#400 2017-04-03 21:47:21

Czarny Smok

Czacha i Janek
- Jak słyszałeś, ten oto młodzieniec to chyba wampir który obiecał mi pomóc.  A jeśli się pytasz o znajomego Maga Chaosu, to jedyny o którym wiem, to Leckie. Siedzi zazwyczaj w Dartmoorze i każe wszystkim pić z dwóch mis w imię swego boga, którym tak naprawdę jest demon, który go opętał.
Sklepikarz zwrócił się do Hogatha.
- Idź już na poszukiwanie tych Zakonników.
Paweł, Marysia i Mateusz
- Ja? - zdziwił się kupiec. - Rozmawiałem z Panią Tsunade, kiedy ty tu wparowałeś, a ta elfka wyszła spod ziemi. A teraz lepiej szybko się tłumaczcie co to ma znaczyć, albo będę musiał zastosować specjalne środki ostrożności. Bo też się zastanawiam, co Ci magowie wymyślili, że można tak wyjść spod ziemi.
Wtedy do tego zacnego grona dołączył znajomy Elendilowi Kotoczłek, który wszedł powoli głaszcząc swój ogon.
Pokój za to opuściła Samantha. Znalazła się w biednej uliczce jakiegoś większego miasta. Po prawej widziała w oddali morze, a na policzku czuła morską bryzę. Z lewej widać było głównie zabudowania mieszkalne, a w oddali katedrę.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
Trening Umiejętności Społecznych Kraków | Adwokat Bielsko Biała | przyjdź zobacz witaj w naszym sklepie Serwis laptopów warszawa tyylko u nas frytki z makaronem i tak dalej | sialala i co do tego ciężko powiedzieć ale powinno być zajebiście. Sprawdź Serwis komputerowy ursus obolałe kończyny twoejgo 5667 | kurs projektowania wnętrz