Play by Forum

Forum służy do prowadzenia rozgrywek PBF. Powstało w zamyśle grania w RPG tekstowe.

Nie jesteś zalogowany na forum.

#576 2017-05-24 16:06:31

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
Liczba postów: 477
AndroidChrome 51.0.2704.106

Odp: [Archiwum] Prolog - the Last Bastion (tLB)

Ri'saad zaczekał chwilę aż Maethor się trochę oddali, po czym postanowił odbić prefekta od señory Puty. Spróbował się do niej podkraść by dźgnąć ją w plecy, kark, czy co tam będzie odkryte i czułym miejscem.

Bardzo głęboki cytat który pokazuje jakim to ja jestem filozofem i dużo wiem o życiu oraz ukazujący moje zdolności szukania informacji w google.

#577 2017-05-24 20:29:01

Czarny Smok
Chwilowo Władca Wszechświata
Liczba postów: 638
Windows 7Firefox 53.0

Mateusz
Ri'saad zaczął się skradać i nic nie wskazywało, żeby Zakonnica go zauważyła. Gdy był już z 7-8 metrów od niej, zatrzymała się i spytała:
- Kim jesteś?

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
A Game Of Thrones - #1Stark #2Martell

#578 2017-05-24 21:48:53

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
WindowsFirefox 53.0

"Po głosie pewnie mnie poznajesz. Chciałbym z tobą na spokojnie porozmawiać, na przykład o wypuszczeniu Prefekta czy innych sprawach." Ri'saad gotował się też do ewentualnej walki na wypadek gdyby Zakonnica postanowiła nie rozmawiać - wciąż nie ogarniał schematów myślenia fanatyków religijnych w złym sensie Zakonu.

Bardzo głęboki cytat który pokazuje jakim to ja jestem filozofem i dużo wiem o życiu oraz ukazujący moje zdolności szukania informacji w google.

#579 2017-05-24 21:58:39

Czarny Smok
Windows 7Firefox 53.0

Mateusz
Zakonnica odwróciła się.
- Słucham Cię. Jakie masz propozycje, Khajiicie?

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#580 2017-05-24 22:14:05

Nie Czaha
Mistrz Gry
Liczba postów: 352
AndroidChrome 58.0.3029.83

Caryll:
Kurde, ten pierdek umie walczyć. Sprawiał wrażenie takiego, który więcej macha językiem niż mieczem.

Liczę na jego chwilową nieuwagę związaną z oknem i najpierw tnę go lewym mieczem, a następnie pcham prawą bronią w jakąkolwiek szparę w hełmie przeciwnika

I collect my story
Under the fragmented skies
Traveling through my wasteland
Praying for the rain to come

#581 2017-05-24 22:20:52

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
WindowsFirefox 53.0

"Moment, nie spodziewałem się że zajdę aż tak daleko No cóż, chcę jednego - żebyś wypuściła Prefekta. Co ci za to mogę dać... no cóż, na przykład ten żółty kamyczek od twojego kolegi Maethora z tą tkanką. Mam też ten niezwykły kawałek sznurka oraz odplamiacz do płaszczy (te które dostałem od Prefekta za przyprowadzenie Nestagura do miasta), czy tą świętą księgę (zabraną z pokoju zakonnika z katedry), książkę o zielarstwie (zabraną z domu Tsunande), książkę o kowalstwie (otrzymaną kiedyś tam od Prefekta) czy też amulet chroniący przed demonami (także zabrany z pokoju zakonnika). Mogę też dać się pogłaskać po głowie." Jeżeli Zakonnica straciła cierpliwość i chciała walczyć, to cóż, Ri'saad był gotowy na walkę.

Ostatnio edytowany przez OhMyGodcat (2017-05-24 22:22:13)

#582 2017-05-24 22:27:59

Czarny Smok
Windows 7Firefox 53.0

Czacha
Wykorzystując chwilę nieuwagi przeciwnika, Caryll przedarł się przez jego obronę i zranił go w prawą rękę, tuż za jego zbroją. Kolejne cięcie, które nie trafiło w punkty witalne, ale ze względu na swoją siłę było dość szkodliwe dla przeciwnika. Zakonnik już się ogarnął, skupił i drugie uderzenie (prawą ręką) sparował.
Mateusz
- Nie interesuje mnie to.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#583 2017-05-24 22:37:05

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
WindowsFirefox 53.0

"No cóż, większość ludzi z reguły chce mnie pogłaskać. Mam też ten płaszcz, który jest zaklęty. Może pomieścić w swoich kieszeniach dodatkowe kilkadziesiąt litrów przedmiotów. Do tego jest niezwykle gustowny i modny! W zestawie dorzucę też wcześniej wymieniony odplamiacz, na wypadek gdyby się ubrudził. I kojarzysz ten sklep magiczny Kanex? Kiedy go przejąłem w dość... niekonwencjonalny sposób, uregulowałem jego długi na 7 tys. Smoków z Zakonem."

#584 2017-05-24 22:44:40

Czarny Smok
Windows 7Firefox 53.0

Mateusz
- Gratuluję, ale nie interesuje mnie to nawet w najmniejszym stopniu.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#585 2017-05-24 22:55:43

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
WindowsFirefox 53.0

"No cóż, mogę opowiedzieć ci co nieco o panie Śmierci. Ewentualnie ty możesz coś zaproponować. Może mam coś o czym zapomniałem że mam. Tak właściwie do czego potrzebny jest ci Prefekt? Jakie masz plany z nim związane?"

Ostatnio edytowany przez OhMyGodcat (2017-05-24 22:57:33)

#586 2017-05-25 08:27:16

Czarny Smok
AndroidChrome 38.0.2125.102

Mateusz
Zakonnica była tym wszystkim widocznie zirytowana. Wyrzuciła z rękawa małą kulkę między nich i zanim Ri'saad zdążył zareagować, kulka rozpadła się i wydzieliła tylko trochę duszący dym, w którym to Khajiit się znalazł.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#587 2017-05-25 08:36:50

OhMyGodcat
Pani Puszczalska

Zakonnica najwyraźniej chciała uciec, więc Ri'saad ruszył za nią przez dym.

#588 2017-05-25 11:12:54

Nie Czaha
Mistrz Gry

Caryll:
Pcham lewym mieczem w szparę w hełmie rycerza.

I collect my story

#589 2017-05-25 12:37:34

Czarny Smok
AndroidChrome 38.0.2125.102

Mateusz
Ri'saad wdychając dym, zaksztusił się nim. Mimo tego udało mu się wyjść z chmury.
Czuł się słabo, jakby miał zaraz zemrzeć. Zakonnica była na dachu i biegła po nim (z Prefektem) w stronę murów miasta.
Michał
Caryll wyprowadził cios, ale Zakonnik uchylił się i z jego zbroi wystrzelił miecz w podbrzusze przeciwnika. Caryll poczuł się słabo. Krew ściekała mu po nogach. Zakonnik uśmiechnął się. Z jego zbroi wyszły trzy macki, które szczelnie oplotły Carylla. Czuł, jak go palą. U brzegu świadomości słyszał głos "Wypuść mnie!".
Wtedy z ziemi wyrósł drewniany pal, który przebił jedną z macek. Te cofnęły się i schowały do zbroi. Z siedziby Straży Miejskiej wyszedł Karl z szmaragdowym kamieniem w ręku.
- Domena Rozpłodu, tak? Skąd masz tą zbroję? - spytał się Zakonnika.
- Kim jest...
- Jam jest Książę Zniszczenia, władca Domeny Zniszczenia.
- Ach, skąd więc Pan się tu zna...
- To nie ma znaczenia. Dobrze, oddaj mi mojego towarzysza i rozejdziemy się w pokoju.
- To oddaj Kryształ...
- Zatem będziemy musieli walczyć...
Wtedy zauważyli jakiegoś człowieka na dachu Straży. Był to Maethor.
- Zostaw go Randoul, Kryształ nie jest naszym priorytetem. Akcja skończona, puść go.
Randoul wypuścił Carylla i Zakonnicy odeszli. Karl w ostatniej chwili złapał mdlejącego z wycieńczenia Carylla.
---
Caryll jak zemdlał, w dokładnie tej samej postaci znalazł się na jeziorze lawy. Naprzeciw niego stał wolny, Rudy Mag z kosturem Chaosu oraz zardzewiała klatka.

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#590 2017-05-25 12:42:07

OhMyGodcat
Pani Puszczalska

Ri'saad, pomimo słabego samopoczucia, spróbował wejść na dach i ruszyć w pogoń. Najpierw jednak oddał strzał ze sztyletu w Zakonnicę.

#591 2017-05-25 14:53:20

Nie Czaha
Mistrz Gry

Caryll:
Jem pigułkę bezimiennego

I collect my story

#592 2017-05-25 16:33:52

Czarny Smok
WindowsChrome 51.0.2704.79

Michał
Caryll zjadł pigułkę i nic się nie stało.
Rudy Mag stworzył kulę z ognia i rzucił na niego...
Trafiła w wysokiego człowieka z czarną zbroją. Pojawił się tam znikąd. Jego twarz była niewidoczna i bił od niego chłód, paraliżujący Carylla. Nagle też stało się o wiele chłodniej. Jedną ręką skierował w stronę Maga, drugą w klatkę. Klatka odzyskała swój dawny blask, a Rudy Mag został uniesiony mistycznie do góry i wepchnięty do klatki. Zamek sam się przekręcił i klucz odleciał stamtąd, lądując w rękach Carylla.
- No, to załatwiony. Czegoś ode mnie potrzebujesz?
Mateusz
Ri'saad oddał strzał w stronę Zakonnicy. Wycelował dobrze, ale Zakonnica zrobiła unik (ledwo jej unikając) i trucizna trafiła w Prefekta.
Zakonnica szybko wyciągnęła strzałkę i widząc wspinającego się Khajiita, zawróciła, by mu przeszkodzić.
Ri'saad wspiął się skutecznie na szczyt. Gdy złapał się pierwszej dachówki, w rękę uderzyła go Zakonnica. Nie przejął się tym jednak i wspiął się do końca (Zakonnica odskoczyła na metr).

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#593 2017-05-25 17:05:17

Nie Czaha
Mistrz Gry
WindowsChrome 58.0.3029.110

Caryll:
Ach, ten przyjemny chłodny wietrzyk. Zupełnie jak w Farith. No prawie. Ten nie powoduje że na rzęsach rosną sople

- Chciałbym dowiedzieć się jaka jest wasza rola w tym konflikcie. Jestem gotowy służyć wam swoim mieczem i swoją magią. Poza tym jakiś gość chce otworzyć piekła i zaprowadzić rządy chaosu czy coś w tym stylu.

I collect my story

#594 2017-05-25 17:28:08

OhMyGodcat
Pani Puszczalska
WindowsFirefox 53.0

"Może rozwiążemy to pokojowo?" "No to cóż, pokoju raczej nie będzie. Chyba że wypuścisz Prefekta rzecz jasna" Ri'saad postanowił Zakonnicę, no cóż, dźgnąć, zważając jednak na Prefekta.

#595 2017-05-25 20:38:16

Czarny Smok
WindowsChrome 51.0.2704.79

Czacha
Tajemicza istota przemówiła, ale tylko czysto teoretycznie. Jej głos zdawał się dochodzić znikąd i zewsząd równocześnie. Był głuchy, pusty, nieludzki...
- Nie wiem o jakim konflikcie mówisz. A co do twojej służby - to my zdecydujemy, czy będziesz dla nas pracował. Na początek opowiedz coś więcej o tym, który chce otworzyć piekło.
Mateusz
Ri'saad skoczył na Zakonnicę i wyprowadził atak, który ta łatwo uniknęła. Następnie sama spróbowała go dosięgnąć, ale tym razem to Khajiit był szybszy. Odskoczyli od siebie na chwilę i odetchnęli. Ri'saad znów skoczył. Tym razem Zakonnica nie próbowała się odsunąć i złapała jego rękę z sztyletem za przegub, jednocześnie samemu zostając w swoją mocno zraniona ostrzem. Drugą rękę przyłożyła mu do piersi. Poczuł ciarki. Moc przepływała z jej ręki do jego ciała. Obca moc go paraliżowała. Stracił czucie w piersi, a następnie w obu rękach. Tracił czucie w całym organizmie. Czuł się niedobrze. Zaczął osuwać się na ziemię. Miasto rozświetliło światło tysiąca wybuchów. Zamknął oczy. Czuł zimno, kłujący chłód...

Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir

#596 2017-05-25 21:12:23

Nie Czaha
Mistrz Gry
WindowsChrome 58.0.3029.110

Caryll:
- Czyli nie macie nic wspólnego z tym co się dzieje w Imperium. Czło- Istota, która chce coś zrobić z piekłem przedstawiła się jako Ar-Shubbal, władca domeny zniszczenia i korzysta obecnie z ciała mojego towarzysza wędrówki. Mówił, że jego celem było przywrócenie władzy Tharizduna. Domyślam się, że to wymaga otworzenia bram piekieł.

I collect my story

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
Komornik Szczecin | Polskie schody w Niemczech: Holztreppen aus Polen Wysoka jakość | Telefony tablety serwis smartfonów ursus naprawa z gwarancją , przyjdź napraw swój telefon. | musisz usiąść i wstać bo inaczej się nie da tak to się właśnie robi a nie inaczej naprawa komputerów ursus furtka jest czerwona | warszawa przeprowadzki