Forum służy do prowadzenia rozgrywek PBF. Powstało w zamyśle grania w RPG tekstowe.
Nie jesteś zalogowany na forum.
"A ty potrafisz się nie jąkać! Mądrze myślisz." Ri'saad zwrócił się do tamtej kobiety i rzekł "Teraz musimy stąd tylko wyjść. Najlepiej by było gdyby nikt cię nie poznal. Spotkamy się w alejce za Skarbcem. Radzę ci ubrać tą sutannę, zapewni ci anonimowość."
Bardzo głęboki cytat który pokazuje jakim to ja jestem filozofem i dużo wiem o życiu oraz ukazujący moje zdolności szukania informacji w google.
- N... Nie. To szata Za... Zakonna. Ukarzą mnie. Nie mogę tego zrobić! - była na skraju płaczu. - U... Ucie... Zamknijcie mnie w jednej z skrytek. Powiem, że... że mnie po... porwali.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
A Game Of Thrones - #1Stark #2Martell
"No dobra, klucz zostawimy w drzwiach. To co, Caryll, czas na ucieczkę? Wybiegnę pierwszy, to skupię na sobie uwagę."
Bardzo głęboki cytat który pokazuje jakim to ja jestem filozofem i dużo wiem o życiu oraz ukazujący moje zdolności szukania informacji w google.
- Dobrze
I collect my story
Under the fragmented skies
Traveling through my wasteland
Praying for the rain to come
Ri'saad i Caryll niezauważeni opuścili budynek.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
Ri'saad zdjął sutannę i wrzucił ją do jakiegoś kontenera/śmietnika, po cyzm zwrócił się do Carylla "No, to nieźle nam poszło. A skoro o tym mowa, mam dla ciebie niespodziankę! Zamknij oczy na chwilę."
Wiadomość dodana po 18 h 25 min 56 s:
Poprawka - sutannę chowam do kieszeni
Ostatnio edytowany przez OhMyGodcat (2017-06-18 18:06:32)
- Wiesz, nie za bardzo jest czas. Zaraz mogą się ogarnąć i zacząć nas szukać. Daj to po prostu szybko
I collect my story
"Pff, no dobra, masz", po czym dał mu pakunek z niespodzianką. "Ja idę do portu. Chcę plotek, i trzeba wymienić sztabki złota na monety. Idziesz ze mną?"
Dobrze
I collect my story
Ri'saad i Caryll dotarli do portu. Zbliżał się wieczór, gdy tam dotarli. Mimo pory, na ulicach panował tłok. Kwitł handel, głównie rybami, chociaż nie brakowało i innych rzeczy do wymiany. Do portu przypływały statki. Najwięcej z innych miast Imperium oraz 4 Miast. Po upadku Erastonu było ich jednak znacznie mniej. W miejscu gdzie stanęli Ri'saad i Caryll, przypłynął statek z banderą Orthondu - złotym lisem na czerwono-błękitnym tle - opatrzonym dwoma łańcuchami. To byli łowcy niewolników.
- No komraci, sprowadzajcie ich. - powiedział ich kapitan. Z statku zaczął wysuwać się kordon Khajiitów w łańcuchach.
Po drugiej stronie ulicy stał kantor wymiany walut i kruszców. Wreszcie, jakieś 100 jardów na zachód stała karczma "Zatoka Niewolników". Na wschód stało stanowisko wiedźmy Adrienne. Dalej znajdował się klasztor Zakonny, z którego właśnie wyszło osiem zakapturzonych person i skierowało się w ich stronę.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
"Rozmienisz hajs? Ja sobie obczaję ten korowód w łańcuchach. Oraz przygotuj się na wszystko, Zakonne kapturki nie wróżą dobrze."
- Dobrze. Tylko lepiej nie rozmieniać wszystkiego naraz. Będzie to podejrzane. Rozmienię na razie jedną sztabę
Udaję się do kantora
I collect my story
Carylla przywitał znajomy sprzedawca.
- Kantor Kanex, czym mogę służyć?
Caryll otrzymał za swą sztabkę złota 450 srebrników.
Uwagę Ri'saada przyciągnęła piękna Khajiitka. Nie mógł od niej oderwać wzroku. Zauroczyła go tak bardzo, że o mało nie wpadł do wody. W ostatniej chwili powstrzymał go kapitan statku łowców niewolników.
- Uważaj debilu, o mało byś nie wpadł do wody. A teraz spieprzaj, przeszkadzasz w rozładunku. Chyba, że chcesz kogoś kupić - 200 srebrników za kota.
Zobaczył za to, że w korowodzie jest jeszcze z 20 sztuk towaru, w większości dzieci, kobiet i starców.
Tymczasem Zakonnicy zbliżali się do nich i brakowało im ledwie 20 jardów.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
"Powiedz gdzie będzie można was znaleźć to potem przyjdę i dokonam zakupu"
- W Gildii Łowców Niewolników.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
"No dobra, do zobaczenia później!" po czym podszedł do Carylla "Daj mi moją część. Podobał ci się prezent?"
Ostatnio edytowany przez OhMyGodcat (2017-06-22 16:00:45)
- Nie otwierałem jeszcze prezentu. Teraz się tym zajmę. Masz 225 srebrników.
Otwieram prezent, a następnie proszę o część sztab srebrno-żelaznego metalu. Potem idę do kowala
I collect my story
"Daj mi po prostu 30, okej? Proszę bardzo." Po czym dał mu połowę metalu "Nie wiem czy od tak będziesz mógł sobie pójść. Ci goście w kapturach z Zakonu chyba mają do nas sprawę. A wiesz co to znaczy..."
Prezent Carylla okazał się srebrnikiem jego amuletem z Farith.
Z kolei Zakonnicy dotarli do nich i... minęli. Ich przywódca zwrócił się do łowcy niewolników.
- Masz dla mnie Pierścień Życia?
- Oczywiście, Panie Adhemarze.
Łowca włożył w ręke Zakonnika pierścień.
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir
"Hej, pssst, Caryll. To jeden z tamtych z Eraston. I ma jakieś fajne coś, jakiś Pierścień Życia. I... może chcieć nas zabić. Co robimy?"
- Trzeba im skopać dupy. Ale nie tak od razu. Musimy ogarnąć co do cholery tu robią. Nie wiesz już czegoś?
I collect my story
"No właśnie po to przyszedłem do portu. Słuchaj, może zrobimy tak - ty będziesz śledził Adhemara, a ja popytam się ludzi tutaj. Jak czegoś się dowiem, to ci powiem przez Odłamek Myśli."
- Niech będzie. Daj mi jeszcze ten srebrny metal, znam pewną osobę która może nam za to dać coś wartościowego. Tak w ogóle, dziękuję za prezent.
Zdejmuję z szyi Odłamek i zakładam naszyjnik z Farith. Jak dostanę swoją połowę sztab metalu to pójdę dyskretnie za zakonnikami
I collect my story
"Proszę bardzo", po czym dał metal i udał się do karczmy w porcie w celu uzyskania info.
4 Zakonników zostało by załatwić swe sprawy, a czterech z Adhemarem na czele poszli sobie. Caryll udał się po cichu za Zakonnikami. Obrali kurs na Pałac Królewski. Jednak już po 50 jardach drogi, potknął się o nierówno ułożony bruk i wpadł na jednego z nich. Obaj legli na ziemii. Stanął nad nimi Adhemar i spytał Cyryla:
- Kim jesteś i jak śmiesz dotykać jednego z Nas?
Potem Caryll zobaczył miecz nad głową. Potem była ciemność.
Ri'saad zaciągnął języka w karczmie. Nikt za bardzo nie wiedział nic więcej o ceremonii. Gdy był już zrezygnowany, jakaś tajemnicza postać zaciągnęła go pod ścianę. Poczuł na gardle chłód zimnej stali.
- No szefuniu, możemy sobie nawzajem pomóc. Wiem to i owo... Ale potrzebuję najpierw zapłaty. Wystarczy mi... Wiesz co, ten łowca niewolników ma gdzieś schowany starożytny artefakt - Diadem ze Srebrnym Ornatem. Tak, za niego powiem Ci to i owo.
Caryllowi było zimno. Otworzył oczy. Było ciemno. Jedynie przez żelazne kraty wszystko rozświetlały pochodnie. Był... no, wszystko mu zabrali. Cela była pusta, miał tylko obok kolegę z złocistymi włosami i błękitnymi oczami. I lekkim zarostem. Spał i bredził coś o jakiejś niskiej, siwej kobiecie. Po piętnastu minutach przyszli po niego strażnicy. Bredzili coś o wieszaniu, ale Caryll był jeszcze nie na tyle przebudzony, by słuchać uważnie. Po następnej godzinie przyszli po niego i zaciągneli go do Ciemnej sali. Stanął przed ławą ośmiu rudych kapłanów. W cieniu sali, z boku, odezwał się jakiś głos.
- Drogi Panie... Curylu z Tarif. Jest Pan oskarżony o napad na Świętych Strażników Pokoju. Ma Pan coś na swe usprawiedliwienie, czy oddasz się na sprawiedliwy Boski wyrok?
Lesser Evil - Mistrz Gry
War of Shadows - Hasimir